Tips en Tricks

Bij ons vind je alle informatie die je nodig hebt over eetbaar papier. We werken deze pagina regelmatig bij op basis van vragen die we van klanten ontvangen.

Heb je een specifieke vraag over eetpapier die nog niet beantwoord is? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.

Ontdek hoe je eetpapier kunt gebruiken om de mooiste taarten, cupcakes en andere zoete lekkernijen te decoreren. Leer meer over de verschillende soorten eetpapier, de toepassingsmogelijkheden en de beste manieren om het te bewaren en te gebruiken.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tips op het gebied van eetbaar papier en maak van jouw creaties echte kunstwerken.

Papiersoorten


Brilliance Sheet

Wat ons betreft het meest veelzijdige eetpapier. Deze sheets zijn vergelijkbaar met een Frosty sheet. Ze zijn neutraal van smaak en door de samenstelling uitermate geschikt om losse plaatjes te knippen of snijden die je vervolgens op fondant of direct op de botercreme kan plakken.

De sheet is buigzaam en daardoor heel geschikt om een taart rondom te bekleden. Door het hoge aandeel maiszetmeel in deze sheet zijn deze sheets wat meer wit van kleur wat de afdruk helderder en levendiger maakt een eetbare print op een frosty of ouwel. 

Gebruik bij voorkeur een craft knife om je sheets te snijden. 

Gewone Ouwel

Gewone Ouwel, de meest bekende soort snoeppapier. Gewone Ouwel is dun en daardoor heel geschikt om een taart rondom te bedekken - of bloemen van te maken. Wel is Gewone Ouwel minder geschikt om gedetailleerde afbeeldingen op te printen voor op taarten of cupcakes. Ook is dit papier hittebestendig: je kunt het meebakken in de oven op bijvoorbeeld brood. Gewone Ouwel is neutraal van smaak.

Dubbel Dikke Ouwel

Ouwel, maar dan dubbel zo dik! DubbelDikke Ouwel is minder buigzaam en daarom heel goed te gebruiken om afbeeldingen en logo’s op te printen met een mooi resultaat - voor op bijvoorbeeld cupcakes met een toef. DubbelDikke Ouwel is licht gezoet met vanille. 

Ingrediënten Eetbare Inkt:

Geel: Water, glycerol E422, kleurstof: E102*, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202.
Blauw: Water, glycerol E422, kleurstof: E133, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202.
Rood: Water, glycerol E422 , kleurstof: E122* , zuurteregelaar: E330 , conserveermiddel: E202.
Zwart: Water, glycerol E422, kleurstof: E151, E122*, E133, E102*, E110*, zuurteregelaar: E330, conserveermiddel: E202.

 

*kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden.

Ingrediënten en bewaaradviezen eetpapier:

Papiersoort

Ingrediënten

Bewaaradvies

Ouwel

Ingrediënten:
Aardappelzetmeel,  water, plantaardige olie (olijf/zonnebloem).

Allergenen:
Lactose-, gluten- en  GMO vrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Goed afgesloten bij kamertemperatuur (tussen 20 en 25°C)

Dubbeldik Ouwel Ingrediënten:
Aardappelzetmeel,  water, plantaardige olie (olijf/zonnebloem), maltodextrine

Allergenen:
Lactose-, gluten- en  GMO vrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Goed afgesloten bij kamertemperatuur (tussen 20 en 25°C)

Brilliance sheet

Ingrediënten:

gemodificeerde zetmelen(E1422, E1412), maltodextrine, suiker, glycerine(E422), dextrose, water, kokosolie, geleermiddel: cellulose gom(E460i, E466), Arabisch gom(E414), emulgatoren(E471, E492, E435), vanilline, zuurteregelaar(E330), conserveermiddel(E202).

Geschikt voor:
Vegetariërs, Veganisten en alle religiën. 

Koel en droog en uit direct daglicht bewaren in afgesloten verpakking

 

Hoeveel heb ik nodig?

Ben je benieuwd hoeveel vellen eetbaar papier je nodig hebt voor je taart, cupcakes of andere traktatie?
O
p deze pagina vind je een zo compleet mogelijk overzicht van de verschillende formaten en hoeveelheden.

Weet je niet zeker hoe veel je precies nodig hebt of kom je er niet helemaal uit? Stuur ons gerust een berichtje!
 

Afmeting print per papiersoort
Onze prints worden op A4 formaat (met een kleine marge) geprint.
Let goed op: per papiersoort is er een klein verschil in de afmeting van het afdrukgebied per vel.


Maximaal formaat print per papiersoort in cm:

Papiersoort Formaat
Brilliance 25 cm bij 20 cm
Dubbel Dik Ouwel 25 cm bij 20 cm
Ouwel 25 cm bij 20 cm


Taart rondom bekleden

Wil je nu een hele taart decoreren en deze rondom bekleden, klik dan hier voor de aanbevolen hoeveelheid eetbaar papier. Hiervoor zijn alleen brilliance en ouwel papier geschikt. Wanneer je de print direct op botercreme wilt plakken dan is alleen de frosty geschikt.

Ronde Taart
Als je een taart rondom wilt bekleden* met Brilliance of Ouwel heb je om het mooi aan te sluiten vaak meer dan één vel nodig.
In de tabel hieronder kun je terugvinden hoeveel vellen eetbaar papier je nodig hebt. Er is rekening gehouden met een marge van 2,5 cm in verband met het te bedrukken oppervlakte van het papier. 
*Hierin wordt niet de bovenkant van de taart meegenomen

Diameter
Taart 
(in cm)

Benodigd
eetpapier
(in cm)

Aantal
Brilliance vellen
(hoogte max 20 cm)

Aantal
Brilliance vellen 
(hoogte max 10 cm)

Aantal
Ouwel vellen
(hoogte max 20 cm)

Aantal
Ouwel vellen 
(hoogte max 10 cm)
10 34 2 1 2 1
12,5 42 2 1 2 1
15 50 2 1 2 1
17,5 57 3 2 3 2
20 65 3 2 3 2
22,5 73 3 2 3 2
25 81 4 2 4 2
27,5 89 4 2 4 2
30 97 4 2 4 2


​Vierkante of Rechthoekige Taart
Wil je een vierkante of rechthoekige taart bekleden dan kan je de omtrek berekenen door 2x de lengte en 2x de breedte van je taart bij elkaar op de tellen. Houd vervolgens zelf rekening met wat extra marge als overlap. 

Snijservice

Naast eetbare prints van prachtige kwaliteit leveren wij ook een snijservice bij je bestelling. Zo krijg je de print(s) alvast voorgesneden bij je in huis en kun je direct aan de slag! Ideaal voor taart decoratie, cupcakes versieren en koekjes.
Wij bieden verschillende opties aan die je eenvoudig bij je bestelling kunt selecteren.

 

Piping Gel - Recept

Alle papiersoorten kun je goed vastplakken met Piping Gel. Dit is kant en klaar te koop, maar maak je net zo makkelijk zelf! IN de webshop heb we ook kant en klare eerbare lijm in tubetjes te koop.

Ingrediënten: 
75 g witte basterdsuiker
1 el maizena
60 ml citroensap

60 ml water 


Bereiding:
Doe de witte basterdsuiker samen met de maizena in een klein pannetje. Roer de citroensap en het water er geleidelijk doorheen. Blijf roeren en breng het mengsel op hoog vuur aan de kook tot het dikker wordt. Wanneer het te dik is kan het met een klein beetje water verdund worden.
Piping gel kan indien gewenst met voedselkleurstof gekleurd worden.
Luchtdicht tot een maand in de koelkast houdbaar.

Gebruik:

Gebruik voor het aanbrengen van de piping gel een nieuw, schoon lijmkwastje. Breng de piping gel aan op de marsepein of fondant - of aan de achterkant van je papier. Werk dun, smeer goed uit en laat geen klodders zitten. Teveel kan er voor zorgen dat het papier gaat omkrullen en/of bobbelig wordt.